30 Kasım 2008 Pazar

Buhara Pilavi


MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
200 gr kuşbaşı kuzu eti
2 tane havuç
1 baş kuru soğan
yarım tablet et suyu bulyon
tuz ve beyaz biber
YAPILIŞI
Soğanları ince ince kıyıp tereyağında çevirin..kuşbaşı etleri ekleyip kavurun ve suyu ilave edin..
pişmeye yakın kibrit çöpü şeklinde kıydığınız havuçları ekleyin..
---Başka bir tencerede yıkanmış pirinçleri yağda kavurun..Daha önceden hazırlamış olduğunuz karışıma pirinçleri ekleyin...
Tuz,bulyon ve beyazbiberide ilave ederek 15 dakika kısık ateşte demlenmeye bırakın..demini aldıktan sonra dere otuyla süsleyip servis yapın..
Afiyet olsun..
NOT:bu pilavı tavuk etiylede yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu alana yukarıdaki makale ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz...